SAIPPUAKOKEILUSTA KANSAILVÄLISEKSI LUOMUKOSMETIIKKASARJAKSI

Flow Cosmetics sai alkunsa 2000-luvun alussa perustaja Riitta Jänkälän kosmetiikkakokeilusta hänen omassa kotikeittiössään. Tänä päivänä valikoimassa on jo yli 100 Riihimäen tehtaalla käsin valmistuvaa ihon- ja hiustenhoito sekä meikkituotetta. Riihimäellä käsityönä valmistettavat tuotteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa laatutietoisten kuluttajien parissa, vankan kosmetiikkaosaamisen, puhtaiden ja suurelta osin luomulaatuisten raaka-aineiden sekä aidon luontoyhteyden ansiosta.

Flow Cosmetics on edelleen vahvasti perheyritys. Muutama vuosi perustamisesta mukaan tuli tytär Suvi, ja pikkuhiljaa myös muu lähiperhe on päätynyt tavalla tai toisella osaksi Flown toimintaa.

ÄITI JA TYTÄR TYÖPARINA

Riitta on innovaattori, joka edelleen formuloi kaikki tuotteet osaamiseen ja kokemukseensa luottaen, mutta ennen kaikkea vahvan intuition johdattamana. Flown operatiivisesta toiminnasta vuodesta 2009 asti vastannut Suvi on se, joka varmistelee, ja välillä jopa toppuuttelee äitiään etenemästä liian vauhdikkaasti.

”Minä olen järki, äiti on tunteet! Äiti luottaa vaistoonsa ja etenee tehokkaasti nopeassa temmossa. Hän tietää usein heti mitä haluaa ja miksi, kun taas minä olen meistä se harkitsevampi hinkkaaja. Kitkaa ei kuitenkaan koskaan ole syntynyt, vaan täydennämme ja tasapainotamme toisiamme. On mahtavaa saada tehdä töitä oman perheen parissa: työ ei tunnu työltä, vaan tämä on meille elämäntapa. Usein mökkilaiturillakin visioimme tulevaa, ja suunnittelemme yhdessä tuotteita.”

LUPAUS JA MISSIO

Puhtaat ja aidosti luonnolliset raaka-aineet ovat meille tärkeitä, siksi kaikki tuotteidemme aineosat valitaan huolella. Tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä. Käytämme valmistuksessa luomusertifioituja raaka-aineita sekä pohjoisen puhtaassa luonnossa villinä kasvaneita kasveja. Luomuviljeltyjen tai villinä kasvaneiden raaka-aineiden pitoisuus ja tuotteissamme erityisen korkea, ja se on selkeästi näkyvissä pakkauksissa. Tuotteemme lähtevät asiakkaalle aina tuoreena, sillä ne valmistetaan käsin pienissä erissä. Käytämme pakkausmateriaaleina pääosin helposti kierrätettävää kartonkia ja lasia.

”Olen todella onnellinen ja ylpeä, että olen saanut kasvatettua Flowsta kotitaloni autotalliin varastoidusta harrastusprojektista yhdeksi Suomen tunnetuimmista luonnonkosmetiikkasarjoista. Rinnallani Flowta eteenpäin viemässä on rakas perheeni, sekä osaava ja intohimoinen tiimimme. Aiomme jatkossakin valmistaa tuotteet itse käsityönä laadukkaista raaka-aineista vahvaan luonnonkosmetiikkaosaamiseemme, ammattitaitoomme ja intuitioon luottaen”. Riitta kiteyttää.